Бойко Борисов остава начело на ГЕРБ, Фандъкова, Цветанов и Николов са заместниците му

Председателят на Европейската народна партия Джоузеф Дол е гост на отчетно-изборното събрание на партията
Б. Борисов, събрание на ГЕРБ

Снимка на Вести.БГ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов остава начело на ГЕРБ, след като бе преизбран единодушно, предаде репортер на БГНЕС.

Делегатите на партията гласуваха за зам.-председатели кмета на София Йорданка Фандъкова, досегашния зам.-председател Цветан Цветанов и кмета на Бургас Димитър Николов.

Те също бяха избрани единодушно на Третото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ.

От ГЕРБ излязоха и с резолюция, в която се казва, че страната се нуждае от базисни реформи. „Призоваваме трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест и да отговорят на исканията им.

Настояваме за решение на НС, което да насрочи и проведе референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент“, посочват от ГЕРБ. „… Обявяваме за основен приоритет развитието на българската наука, образование и култура, защото гледаме на тях като на основен мотор за ускоряване на икономиката, повишаване качеството на работната сила, намаляване на младежката безработица“, обявяват в резолюцията си от партията на Борисов.

Цветан Цветанов посочи, че партията има структури във всички 264 общини. „Имаме 356 клуба, 430 служители, назначени и работят за ПП ГЕРБ във всички тези офиси. 2006 г. започнахме с 400 членове, 2009 г. – имахме 44 000 членове. През 2010 г. членовете станаха 54 000, през 2011 г. – 65 000, през 2012 г. – 72 000. През 2013 г. имаме 78 000 членове”, изброи той.

Помощта, предоставена от ГЕРБ, е 8 777 000 леваказа зам.-председателят на ГЕРБ. „Винаги се стараехме да откликнем на всяка една чисто човешка нужда. Структурите успяха да формулират правилните решения, да помогнем на много хора, които се нуждаеха от лечения, да помогнем в село Бисер, в Перник, където бяхме част от помощта, която беше видима, разбираема и получихме подкрепа”, заяви Цветанов.

„Партия ГЕРБ даде 1 милион лева за град Перник. Помогнахме на Фонда за лечение на деца над 1 200 000 лева”, посочи той.

На събитието присъстват над 250 гости от България и чужбина и около 1108 делегати от цялата страна. Сред официални лица са председателят на Европейската народна партия Джоузеф Дол, председателят на Християндемократическо движение Ян Фигел и други.

Leave a Comment