Държавата се вторачи в парите на Ангел Семерджиев

Трябваше по-рано да го уволня, призна Бойко Борисов
Ангел Семерджиев

Какво ще установят данъчните за имотите на Ангел Семерджиев, предстои да видим

Бившият шеф на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Ангел Семерджиев влиза във фокуса на Националната агенция по приходите /НАП/ и на Софийска градска прокуратура. Това се случва след като в събота по Бойко Борисов изрази съжаление по Нова тв, че не го е уволнил по-рано. „Той ще има среща с прокуратурата, убеден съм, защото много неща ще излязат за този човек“, прогнозира премиерът.

Двете институции ще проверяват имущественото състояние на Семерджиев.

От НАП ще изследват доколко притежаваното от Семерджиев имущество отговаря на официално декларираните от него доходи. Ще бъдат проверявани и членовете на семейството му, както и близки до него фирми. Целта е да се установи дали декларираните от Семерджиев и семейството му приходи отговарят на имуществото, с което разполагат. Ако се установят разлики, най-малката беда, която ще сполети Семерджиеви ще е да платят дължимите данъци с наказателни лихви за установените разлики за 5 години назад. След това резултатите ще бъдат изпратени на Софийската градска прокуратура.

Последната ежегодна проверка, извършена от Сметната палата, на имуществото на държавните длъжностни лица установи, че Ангел Семерджиев е закупил апартамент от 168 кв.м. с паркомясто в Несебър и го е продал. Освен това той бил изтеглил ипотечен кредит от 90 000 евро. И двете операции не са били отразени в подадената към Сметната палата декларация. След разкритието, Семерджиев обясни, че тъй като веднага се е освободил от имота и то без да спечели от сделката, не е описал този факт в декларацията.

Leave a Comment