Био ли е бъдеще на българското земеделие?

хотел ХилтънКонференция на тема „Био ли е бъдещето на българското земеделие“ ще започне утре, 18 март, в 10 часа в хотел „Хилтън“в София. Очаква се министър проф. Димитър Греков и проф. Пламен Моллов, БАБХ, да открият проявата.

В еднодневната конференция са предвидени лекции за подкрепата и бариерите пред биопроизводителите, за мерките, които ще подпомагат дейността им през новия програмен период, за състоянието на сектора. „Защо няма хормони в биопилетата“ е тема на дискусия, която ще поведе д-р Стоилко Апостолов от фондация „Биоселена“.

В ранния следобед са предвидени доклади за особеностите на българския пазар на биопродукти  и за контрола върху имитиращите храни. Новоизбраният председател на Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели Мъгърдич Хулиян ще участва с лекция „Политическа митология или реалност ли е сдружаването и как то подобрява качеството и разнообразието на храните“.

Около обяд участниците ще могат да дегустират биохрани. Конференцията ще приключи в 16 часа.

3 Comments

  1. Калоян каза:

    този институт не организира ли и българо- холандският семинар?

  2. Марина каза:

    прочетох анализа , много важна информация се разбира от анализите на този институт, не знаех за него. но мисля, че хората особено от провинцията трябва да са наясно с дейността му.

  3. Петко каза:

    защо да не е био? имаме си и почвата и климата. бях чел един интересен анализ, че производството на био мармалад е иновация. в това отношение, освен че чожем да сме бои, можем и да сме иновативни.в института за агростратегии и иновации е този пример, прочетете го, интересен е.

Leave a Comment