До 25 юни лозари кандидатстват за финансиране

лозяОт днес до 25 юни лозарите могат да кандидатстват за финансиране по Националната програма  за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Заявления се подават по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”. Осигуреният бюджет по нея е над 10,5 млн. евро.

По мярката се подпомага конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктурирането на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята. Финансова помощ могат да получат производителите, вписани в лозарския регистър, съгласно Закона за виното и спиртните напитки. Тя покрива до 75% от разходите на бенефициента за изпълнение на конкретни дейности.

Заявленията за финансова помощ се подават в Централно управление на ДФ „Земеделие“, гр. София след предварително записване в отдел „Вино“ на фонда. Образецът на заявлението е публикуван на интернет страницата на ДФЗ.

Важно условие за получаване на финансовата помощ е кандидатите да представят удостоверение за право на участие по мярката. То се издава от Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

 

Leave a Comment