Трагичният брак на фонд „Земеделие“ със „семейството“

Дали Мирослав Николов и Виолета Александрова ще си тръгнат от фонд „Земеделие“ идната седмица не е сигурно. Но със сигурност времето им е към края си. Проблемът е, че прекалено дълго парите на земеделците останаха в ръцете на това ръководство и се разпиляваха.

фонд Земеделие - Мирослав Николов и заместничкаУжасяваща е властта на политиката върху управлението на страната и в частност върху фонд „Земеделие“. Дори когато има очевидно, очевадно несправяне с организацията, политически назначените лица остават циментирани за постовете си. Ако те изпълняват неотговорни дейности, това се преглъща. Но когато от техния професионализъм зависят прекалено много хора и прекалено нужни пари, задържането им в кабинетите е безобразие.

Още през февруари ръководството на министерството обяви, че ако ръководството на фонда не се справи в срок със забавените проекти, ще бъде сменено. Е, от ДФЗ не се справиха нито през февруари, нито през март, нито през април.

Вместо министерството да разчисти шефовете на ДФЗ, шефовете разчистиха фонда от професионалистите.

Ако през този месец не беше станало ясно, че ще има предсрочни избори, не се знае още колко щяха да патят земеделците и още колко средства щяха да бъдат загубени за земеделието, за храмовете, за малкия бизнес на село.

В този смисъл новината за смяната на директора и заместничката му е една от малкото добри новини, които могат да разведрят облачното ежедневие.

Leave a Comment