120 кандидат-студенти решават тестове по биология и чужд език в Аграрния университет

941 първокурсници ще бъдат приети тази година

Аграрен университет120 кандидат-студенти се явиха на днешния изпит в Аграрния университет. Половината от тях се мъчат върху теста по биология, другите търсят верните отговори в тестове по английски, френски, немски и руски език, съобщи пред АгроПловдив директорът на Учебно-информационния център в АУ доц. Боряна Иванова.

Следващата неделя, 13 юли, отново ще има приемен изпит с тестове по география и български език. Да влязат в университета с география ще се пробват 80 зрелостници, а с български език 70.

На 11 и 12 юли кандидат-студентите, които не са успели да се явят на днешния изпит по биология, могат да подадат молба да се явят на 13 юли.

Тази година Аграрният университет ще приеме общо 941 първокурсници. Повечето от тях ще се запишат с оценките си от матурите, някои вече са показали добър успех при предварителните изпити, които се проведоха в края на март тази година.

„Към всички специалности има висок интерес, Аграрният университет не усеща демографската криза“, заяви доц. Иванова. Традиционно сред най-желаните направления е „Аграрна икономика и туризъм“. От земеделските специалности наплив има към „Растителна защита“, но също така и към агрономството.

Leave a Comment