Консорциум внася план за спасяване на КТБ до края на деня

Тити Папазов обеща лично да докара Цветан Василев в България, ако Цацаров махне „червената бюлетина“
Тити Папазов

Тити Папазов

Днес до края на деня консорциум ще внесе при гуверньора на БНБ Иван Искров, премиера проф. Близнашки и финансовия министър Румен Порожанов план за спасяването на Корпоративна Търговска банка (КТБ). Новината съобщи Константин (Тити) Папазов тази сутрин по Нова тв.

Според финансиста Емил Хърсев, който също бе гост в студиото, банката може да заработи без да се използва публичен ресурс. Той посочи, че при разговори с големите вложители е станало ясно, че те са склонни да разсрочат тегленията си от КТБ.

Банката трябва да бъде спасена, тя оперира с една десета от БВП на България. Затварянето ѝ ще е огромна загуба за народното стопанство. Това е обяснил на срещата с главния прокурор Сотир Цацаров вчера Хърсев.

Тити Папазов емоционално заяви, че огромното желание на Цветан Василев е да се върне у нас и да спаси банката заради всичките 500 000 вложители. Той се обърна към управителя на БНБ Искров с бумите, че е допуснл грешки и с молбата оттук нататък да не пречи. Второто му обръщение беше към главния прокурор Сотир Цацаров да махне  „червената бюлетина“ на Цветан Василев (да спре издирването му от Интерпол). Ако това се случи Папазов обеща лично да доведе Василев в България. Накрая баскетболиста със сълзи на очи се извини на банкера Василев за това, че предприема обещания и действия, без да ги е съгласувал с него. „Вярвам ви и смятам, че това е правилният път“, развълнуван довърши Папазов. Този петък в съда адвоката на Цветан Василев – Константин Симеонов, ще настоява да падне мярката задържане под стража за банкера.

1 Comment

  1. гражданин каза:

    Като каъв се явява тоя тити? ЕБАТИ ДЪРЖАВАТА ПЪЛНО С ЛУДИ.

Leave a Comment