17 септември: Певицата с негърски глас, Анастейша, става на 41

Родена на 17 септември 1973 г. в Чикаго в семейството на Бродуей актрисата Даян Хърли и кабаретнния певец Анастейшастил Синатра Робърт Нюкърк, чаровната блондинка Анастейша Лин Нюкърк, по-известна само като Анастейша, притежава силно изразителни гласни струни и дрезгаво-звучащ глас, по-често свързани с тъмнокожите R&B вокалисти.

Именно чрез дискове на Барбра Стрейзънд и Елтън Джон, примата за пръв път се докосва до музиката. „Не е като да съм искала да бъда певица през целия си живот, по-скоро израснах в атмосфера на художествено изразяване“, казва тя пред HELLO !. „Майка ми е истинската ми основа, човекът, на който дължа всичко това“.

След развода на родителите ѝ, 14-годишна ученичка се мести в Ню Йорк заедно с майка си и започва да учи в Professional Children ‘s School в Манхатън, заедно със звезди като Крисчън Слейтър и Ривър Финикс. Като тийнейджър, тя се превърща в редовна танцьорка в клуб 1018, където една нощ движенията ѝ на подиума карат един продуцент да я попита дали освен този си талант може и да пее. … И пътуването ѝ към славата започва.

Въпреки, че първата ѝ песен One More Chance има сравнително добър успех, тя не успява да спечели на Анастейша предложение за албум. Нещата се променят едва през 1998 г., когато младата изпълнителка се появява в шоуто за таланти на MTV, The Cut. Тя стига до последните десет състезатели и въпреки че не печели, успява да впечатли таланти като Майкъл Джексън с изпълнението на собствената си песен „Not That Kind“. Кралят на попа дори ѝ се обажда в къщи, за да я поздрави за невероятното представяне.

Тя подписва с Epic Records, и дебютният ѝ албум„Not That Kind“, кръстен на песента, която толкова впечатлява Поп иконата, е издаден през юни 2000 г. Но Майкъл не е единственото голямо име в музиката, чието внимание е уловено от мощния глас на Анастейша. Мениджърът на Елтън Джон също ѝ се обажда, за да я попита дали би искала да пее с британския музикант на негов концерт. Тъй като Елтън е един от идолите на Анастейша не ѝ отнема много време да се съгласи.

Дръзката певицата е очарована, когато Dolce & Gabbana й предлагат своите шивашки услуги. „Просто не мога да повярвам, че искат да започнат да шият за мен по начина, по който го правят за Мадона,“ ентусиазирано признава певицата. „Аз просто обичам дрехите им!“

През 2001 г. 7-годишната връзка на певицата с актьора Шон Уудс идва до своя край. Нейният втори албум, „Freak Of Nature“, е издаден през ноември същата година и въпреки че не се ползва с успеха на първия, песента „One Day In Your Life“ оглавява класациите. През 2002 г. тя изпълнява песента на Световното първенство „Boom Boom“, което ѝ дава тласък, подобно на този на Рики Мартин преди това.

От 13-годишна възраст, Анастейша страда от болестта на Крон, която причинява болезнено възпаление на червата. Открита за болестта си, тя обяснява:. „Имам голям белег върху корема си, но съм щастлива да бъда в тези два или три процента от болните, които са относително здрави. Мисля, че фактът, че се разболях толкова млада и че включих тази болест  в начина си на живот, ми даде възможност да бъда по-силна“. В началото на 2003 г. обаче, Анастейша получава още един удар, когато е диагностицирана с рак на гърдата.

Звездата е в ремисия след като заболяването е уловено в ранен стадий. По-късно тя дарява приходите от песента си „Heavy On My Heart“ на фондация „Анастейша“, която осигурява финансиране на научните изследвания за рак на гърдата. Въпреки заболяването си, тя се отправя към звукозаписното студио през септември 2003 г., за да запише третия си албум – едноименния „Anastacia“. Дискът се оказва хит и става шестия най-продаваният албум за 2004 г. На следващата година тя издава „Pieces Of A Dream“ – колекция хитове, към които са включени и четири нови песни.

След всичко това Анастейша решава, че е време да си вземе почивка от светлината на прожекторите и да се съсредоточи върху личния си живот. Певицата се омъжва за дългогодишния си приятел – нейния бодигард Уейн Нютън, в Мексико през 2007 г. През същата година тя започва да организира завръщането си към музикалната сцена и разкрива, че работи по нов албум („Heavy Rotation“) и модна линия дрехи. През януари 2007 г. певицата пуска на пазара и своя марка парфюм – Resurrection.

През 2012 г. след три-годишно отсъствие от сцената, Анастейша издава и петия си албум „It’s a Man’s World“.

Leave a Comment