Министър Танева за втори ден в Пловдив – открива Дефиле на младото вино

Срещу жетон от 3 лева любителите на гроздовата напитка получават право за 12 дегустации
Дефиле на младото вино

Дефиле на младото вино 2013

Земеделският министър Десислава Танева за втори ден ще пътува за Пловдив. След като вчера уважи агро семинара на Националната асоциация на зърнопроизводителите, днес в 14 часа тя ще участва в откриването на празника Дефиле на младото вино 2014 в 14 часа при Лапидариума в Стария град, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Дефилето се провежда за шести път в града на тепетата и ще е с участието на едни от най-добрите винопроизводители в България.

Посетителите на традиционното изложение на млади български вина, което се провежда в рамките на последните петък, събота и неделя на ноември, ще могат да се насладят на вино от последната реколта на 23 винарски изби. Дегустационните щандове са разположени в 12 локации в Стария град.

Дегустациите ще са съпроводени и с лекции, посветени на виното и туризма, както и актуална информация за производителите.

Тази година фестивалът започва със съпътстваща програма, в която участват Куклен театър – Пловдив с представлението „Великденско вино“, Държавна опера – Пловдив с постановка по мотиви от мюзикъла “Българи от старо време” и концерт „Есенна серенада“. На 28 ноември ще станем свидетели на огненото шоу „Огън и вино“ в изпълнение на театър на огъня и  сенките“Fireter“, което ще се играе на сцената на Римския стадион. Ще има и богата танцово- музикална програма с участието на ансамбъл Тракия“, хор „Евмолпея“ и други.

За втора поредна година на Лапидариума ще бъдат разположени къщичките, на които ще могат да бъдат опитани храни на водещи пловдивски ресторантьори и производители на храни. Новост тази година ще бъде и участието на производителите на мед, които ще представят своята екологична продукция.

Поради големия интерес тази година събитието е с удължено работно време и дегустациите ще продължат до 18

момичета на винено дефиле

Дефиле на младото вино 2013

часа.

Празникът на младото вино е съпроводен от „Вечер на майсторите на вино“, която ще се състои в последната вечер на събитието. Там ще се дадат традиционните награди за най-добрите бели, червени вина и розета.

Цените и тази година остават непроменени. Срещу билети от 3 лв. посетителите получават жетони за 12 дегустации, а за 5 лв. – 8 жетона и специална рекламна чаша.

Leave a Comment