Десислава Танева: Корупцията е страшен бич, нека никой да не си трае

Десислава ТаневаКорупцията е страшен бич на нашето общество, борбата с нея, обаче, включва и никой от нас да не си трае“, каза пред радио „Дарик“земеделският министър Десислава Танева. Тя обеща управлението в министерството и във фонд „Земеделие“ да е прозрачно, да работи в полза на обществения интерес и да е непримиримо към рушветчийството. „Затова призовавам земеделските производители – напредъкът в битката срещу корупцията включва усилията на всички страни.“

Шефът на земеделското ведомство отново информира, че най-вероятният изпълнителен директр на фонд „Земеделие“ ще е Румен Порожанов.

„Вие знаете, публично известно е и аз съм го обявила, че ние ще предложим Румен Порожанов за изпълнителен директор на фонд „Земеделие“ и съвсем отговорно мога да кажа, тъй като аз съм имала многобройни срещи със земеделските производители, че по мандата на неговото управление Фондът работеше най-прозрачно в съответните срокове и аз поне не съм приемала публично оплаквания за система относно искане на пари“, заяви Танева.

Leave a Comment