Томбола с кошери на „Апи България“ в Пловдив

kosherЕжедневна томбола с ценни за пчеларите подаръци, сред които и кошер, ще се разиграва на изложбата „Апи България – светът на пчелите„, която е в рамките на международното изложение за селско стопанство, винарство и храни в Пловдив. Панаирът започва на 4 март и ще продължи до 8-и, неделя, а изложителите в сектор Пчеларство ще са във Втора палата.

Томболата ще се разиграва всеки ден от 17 часа, поясни Николай Гайдов от пловдивското дружество „Акация 1899„. Късметлиите ще могат да си тръгнат още с рамки, тенекии, восъчни основи и други награди. За да участват в нея те трябва да закупят каталог на участниците в „Апи България“, който струва 1 лев.

Изключителен интерес към посещението на пчелина на Гени Титов, който е край Ръжево Конаре, са проявили пчелари от цялата страна. Вече са запълнени местата в един автобус, тече резервирането на втория.


Прочети още: „Апи България“ ще разходи любопитните до семеен пчелин на дърводелеца Гени (Програмата)

Плачът и танцът на пчелите на Гени


 

 

Програмата на „Апи България“ е богата откъм ценни със знанията си лектори – практикуващи пчелари, тачени от бранша в цялата страна като Костадин Якофов, Теодора Тодорова, Жечо Мурзов, Георги Осиковски и други. Научни работници ще говорят за тънкостите в отглеждането на пчелите и добиването на техните продукти. Експерти от фонд „Земеделие“ ще запознаят на 6 март гостите на изложението със схемите от Програмата за развитие на селските райони, по които пчеларите могат да кандидатстват, а също и с Националната програма по пчеларство.

 

Leave a Comment