Днес: Молебени за благополучието на народа във всички храмове

гълъби

Духовници от трите религии днес ще се помолят за България

Духовници от основните религии в България ще отслужат днес в храмовете молебени за мир, здраве и благополучие на народа. Идеята на президента Росен Плевнелиев бе оповестена на среща с представители на вероизповеданията в страната.

„Българите имаме нужда от повече вяра и надежда в собственото си благополучие и успех. Преодолявайки трудностите, всички заедно трябва да си вземем поука, да вярваме повече. Вярата ни е запазила като народ през вековете. Тя е тази, която и сега ще ни помогне да повярваме в собствените си сили и в бъдещето си“, каза вчера президентът.

От името на българската православна църква идеята бе подета и приветствана от викария на патриарх Неофит – епископ Йоан. „Да се отзовем в труден момент на нашата скъпа държава и да помогнем с нашата молитва, което е дълг православен, духовен и морален за нашата БПЦ“, отзова се той.

Главното мюфтийство изпрати разпореждане днес по време на традиционната петъчна молитва имамите да отправят молитва и призив към хората да не посягат на живота си.

Leave a Comment