Десислава Танева и Бойко Борисов в сливенския „Фрукто“

Бойко Борисов и Десислава Танева във "Фрукто" - Сливен

„Днес с министъра на земеделието и храните Десислава Танева и сливенските депутати от ГЕРБ посетихме фирмата за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци в Сливен, чието производство възлиза на около 15 хил. тона нето годишно“, написа във Фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов..

Информацията продължава така: „Собственикът е участвал с проект по Програмата за развитие на селските региони и е спечелил финансиране в размер на 4 919 461,86 лв. за машини и съоръжения, включително поточна линия за производство на плодови пюрета.

Бойко Борисов и Десислава Танева във "Фрукто" - Сливен - 2Фирмата осигурява постоянна работа на 130 души, като през лятото наетите работници достигат 400. Основните пазари за продукцията са в Европа, но изнасят продукция и за Русия, Израел, Канада“.

Става въпрос за консервен комбинат „Фрукто“, уточняват от пресцентъра на земеделското министерство. Проектът е по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ от ПРСР 2007-2013. Размерът на одобрената безвъзмездна субсидия е 2 459 730, 96 лв., уточнява съобщението от МЗХ.

Leave a Comment