НАП-Пловдив работи, докато обядвате

Само 16 процента от физическите лица ползват електронен подпис
НАП-Пловдив

НАП-Пловдив напомня, че можете да изпратите декларацията по пощата с обратна разписка

НАП-Пловдив ще работи до края на месеца без обедни почивки, за да осигури по-нормален трафик на приемането на годишни данъчни декларации за физически лица. Срокът за това изтича на 30 април. Информационният център на агенцията пък ще е с удължено работно време – от 8.30 до 18.30 часа. Запитванията можат да се правят на телефон 0700 18 700 с цената на градски разговор.

Дежурните гише са предвидени, за да може работещите да използват обедните си почивки за подаване на задължителните декларации.

До момента в Териториалната дирекция в Пловдив са подадени близо 21 000 декларации, от които само 3300 са с електронен подпис, тоест, малко под 16 процента.

По този повод от пловдивската дирекция напомнят, че подаването на декларация на място в салона за обслужване не е единственият начин за гражданите.  Декларации могат да се пуснат както по пощата като писмо с обратна разписка, така и директно в някой от 27-те пощенски клонове, където също се приемат документи.

Средно на ден чрез информационния център се обслужват 1 550 запитвания, като в пикови моменти преди изтичане на определени срокове, въпросите достигат повече от 2 000 на ден.

 

 

Leave a Comment