Септември ще е топъл и сух, идеален за море и работа в градините

Циганското лято ще започне от 26 октомври, прогнозира синоптикът Петър Янков

синоптик Петър ЯнковТопъл и сух септември прогнозира синоптикът Петър Янков. Следващият месец ще е добър и за почивка на море и планина, както и за прибиране на земеделската реколта. Октомври ще е нормален, декември също, януари 2016 г. ще е по-студен от обичайното, но за сметка на това февруари ще е топъл. Прогнозата е вярна на 60%, уточни Янков.

Сряда и четвъртък тази седмица ще са динамични – с по-ниски температури и повече валежи. От петък обаче ще започне подобряване на времето и ще стане по-слънчево, каза пред Нова телевизия синоптикът. 21 и 22 август ще са идеални за ваканция.

Следващата седмица между 26 и 29 август отново ще е дъждовно и хладно, но от 1 септември времето ще се затопли и ще напомни, че лятото все още не си е тръгнало.

Климатичните параметри на октомври ще са в нормата. Според Петър Янков тази година ще имаме „сиромашко лято“. То, както е прието, започва от 26 октомври и продължава до началото на ноември. В този отрязък температурите ще са приятно високи, ще има слънце.

Супер зимата за Западна Европа, който предрече вчера синоптик от НАСА, няма да се състои в България. Според американския специалист течението Ел Ниньо в Тихия океан ще повлияе и на държавите в западната част на Стария континент като предизвика студ и обилни снеговалежи. Петър Янков поясни, че тези прогнози се базират на модели за общата атмосферна циркулация, както и на статистиката. факт е обаче, че НАСА непрекъснато ги коригира.

Leave a Comment