Никола Добрев, КЦМ, получи приза „Мистър Икономика“, Георги Милев бе поздравен от земеделския министър

Никола Добрев

Никола Добрев

Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на КЦМ 2000, стана тазгодишния носител на наградата на КРИБ „Мистър Икономика“. Призът „Мисис Икономика“ отиде при Петя Димитрова, която ръководи Пощенска банка. Церемонията по награждаването бе снощи, а на нея присъстваха и връчваха награди премиерът Бойко Борисов, както и министри от кабинета, съобщава „Стандарт“.

Предприемачи от над 30 различни сектора се състезаваха в 10 категории – земеделие и хранително-вкусова промишленост, услуги и търговия, транспорт и логистика, финанси и застраховане, индустрия, ИКТ, бизнес услуги, най-добър старт в кариерата и подкрепа на стартиращ бизнес. Победителите бяха избрани от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ – 27 човека.

Земеделският министър Десислава Танева връчи наградата в категория „Земеделие и

Георги Милев Снимка на Perniktoday

Георги Милев
Снимка на Perniktoday

хранително-вкусова промишленост“ на Георги Милев, собственик на „Елеа“ ЕООД. Фирмата притежава първия в Източна Европа цех за пресни зеленчуци, който бе открит в началото на тази година. Той се намира до брега на язовир Долна Диканя, Радомирско. Общата инвестиция е в размер на 7.6 млн. лв., от които половината са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Наградата в категория „Индустрия“ получи Светлин Стоянов, главен изпълнителен директор на МТГ – Делфин АД.

В категория „Финанси и застраховане“ бе отличен Борислав Тодоров, управител на Кюн Лизинг и Акорт ООД.

Ангел Геков, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българска банка за развитие, стана носител на наградата в категория „Подкрепа на стартиращ бизнес“.

Призът за категория „ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги“ отиде при Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма груп холдинг“.

Победител в категорията „Търговия и услуги“ е Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“.

Компанията JobTiger пък бе отличена в категория „Най-добър старт в кариерата“.

В категория „Логистика и транспорт“ бе награден Христо Христов, създател и изпълнителен директор на „Дискордиа“ АД.

 

Leave a Comment