Северозападът със 130 одобрени проекти по мерки 4.1 и 6.1

indexСеверозападните области Видин, Враца и Монтана имат 130 одобрени проекти за над 28 млн. лв. по най-атрактивните мерки на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) – 4.1 „Инвестиции в материални активи“  и 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.  Това съобщи днес земеделският министър Десислава Танева пред представители на бизнеса  от трите области. „Областите, попадащи в Северозападна България, получават допълнителни точки при оценка на проектите“, припомни Танева.

Министърът информира, че предстои прием по мерките 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, 4.1„Инвестиции в материални активи“, 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ и 9 „Учредяване на групи и организации на производителите“.

До края на юли трябва да  приключи процедурата за приемане на Наредбата по мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, каза още Танева.

 

 

Leave a Comment