Аграрният университет откри учебната година с гости ректори и посланик

Христина Янчева Днес Аграрният университет (АУ) откри новата учебна година с много гости и поздравителни писма на премиера Б йко Борисов и министрите Меглена Кунева и Десислава Танева. В речта си към студентите ректорът проф. Христина Янчева се обърна към първокурсниците с думите, че стават възпитаници на ВУЗ със 71-годишна история, с над 25 хиляди дипломирани агрономи, икономисти и еколози, с над 2 хиляди чужденци, получили образованието си в университета.

Ритуал по посрещането на новите студенти

Ритуал по посрещането на новите студенти

Известно е, до момента записалите се първокурсници са близо 700, като възможността за приемане на още нови студенти не е финализирана.

От 28 август Българската студентска организация за аграрни науки е член на Международната организация за аграрни науки, в която участват представители на 52 държави, съобщи проф. Янчева.

Посланикът на Беларус Владимир Воронкович, ректорите на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков, на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив проф. Милчо Василев, бивши ректори на АУ, кметовете на „Тракия“ и „Източен“ в Пловдив и други бяха гости на тържеството.

Снимки на Радослав Андреев

Снимки на Радослав Андреев

 

Leave a Comment