Пловдив ще има веднъж месечно фермерски пазар

Фермерски пазар на Централния площад в Пловдив днес

Фермерски пазар на Централния площад в Пловдив днес

Възможно е в Пловдив да се организира веднъж месечно фермерски пазар, който ще работи от 10 до 14 часа. Кметът Иван Тотев е възложил на общински звена да направят проучвания за това. Трябва да се определи и най-удобният ден от седмицата за работата на подобен пазар.

Новината съобщи днес по повод изложението „Подкрепяме българското“ в Пловдив зам.-кметът на общинския град и областен център Розалин Петков. Събитието бе уважено от зам.-министъра пловдивчанин Васил Грудев.

Организацията на производители от Раковски "Фермерско мляко" предложи сирена и други млечни продукти

Организацията на производители от Раковски „Фермерско мляко“ предложи сирена и други млечни продукти

В случай, че има голям интерес от страната на потребителите към фермерския пазар, той може да се провежда всяка седмица, добави той.

Днес под шатри на Централния площад зад щандовете застанаха около 40 земеделски производители както от Пловдивска област, така и от други региони. Най-голямо разнообразие имаше на млечни продукти и пчелен мед.

Предлагаха се още фъстъци от Садово, млян

Валентин Панчев ("Сиенит холдинг") и Васил Грудев се поздравиха

Валентин Панчев („Сиенит холдинг“) и Васил Грудев се поздравиха

червен пипер и чушки от Първомай, зрял фасул от Добрич, ябълки с марката „Фруктиера“, билкови еликсири, продукти от маслодайна роза, вино от „Вила Юстина“ и сравнителна малко зеленчуци.

Видя се също, че една от най-големите строителни фирми – „Сиенит холдинг“, е инвестирала в земеделие и по-точно в ябълкова градина в землището на с. Калековец. Зад щанда с ябълки бе земеделският производител Калоян Кънчев, както и съдружникът Валенти

Leave a Comment