НАЗ с отворено писмо до президента, премиера и земеделския министър

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изпрати Отворено писмо до президента Румен Радев, премиера Огнян Герджиков и земеделския министър Христо Бозуков, написано вероятно във връзка с оставката на директора на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов. Без да споменават името на Порожанов, от асоциацията изразяват опасения, че ритмичността в административното обслужване на земеделието може да бъде нарушена. Ето и пълния текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЕРДЖИКОВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОЗУКОВ, 

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изразява дълбоки притеснения във връзка със застрашените приемственост и устойчивост на дейността на МЗХ, ДФЗ-РА и техните структури.

Административните и техническите проблеми, които биха могли да произлязат при текущата кампания по изплащане на директните плащания за 2016 г. и по мерките на ПРСР, както и по прилагане на схемите за държавна помощ, представляват реален риск от възпрепятстване на работния режим и нарушение на установения работен график на тези органи.

Така също сме обезпокоени от опасността от провал на предстоящата кампания по очертаване на площите за подпомагане, което е допълнителен източник на ескалиращо напрежение сред земеделците.

В тази връзка, НАЗ настоява за провеждане на спешна съвместна среща.

НАЗ заявява своята готовност да отстоява с всички законови средства успешното
провеждане на кампаниите по директните плащания и мерките на ПРСР.

Leave a Comment