Европейски Пловдив събира растителите отпадъци в специални контейнери

контейнери за растителни отпадъциОбщина Пловдив продължава дейността си по проекта за събиране на растителен отпадък в кварталите Коматево и  Прослав.

В Прослав са разположени 38 кафяви съдове тип „Ракла“ с вместимост 1100 куб. м., които се обслужват от ОП „Чистота“ веднъж седмично.

Още при първите две събирания в Коматево – на 21 и 27 април, съдовете са използвани изцяло по  предназначение – за чист растителен отпадък. В квартала са разположени общо 930 контейнери тип „Кука“, 740 от които са с вместимост 240 л, а другите 190 – 120 л.

„Умоляваме гражданите да изхвърлят в контейнерите само растителен отпадък. По този начин ще запазим града си чист, като използваме събраното по предназначение и ще се намали количеството смесен битов отпадък, който извозваме до депата в Шишманци и Цалапица“, призова шефът на „Чистота“ Иван Стоянов.

Според него много са добри първите резултати и от пилотния проект за разделно събиране два пъти месечно на отпадъци от пластмасови, метални и хартиени опаковки в 50-литрови жълти чували от домакинствата в кв. Коматево.

Leave a Comment