Заповед: От 1 март започва Кампания 2018. Мярка 11 – блокирана

По мярка 10 се допускат нови кандидати само за направлението за опазване на редки породи и то под условие

земя, ливадаС проект на заповед земеделският министър Порожанов определя началната дата за Кампания 2018 г. за кандидатстване по директните мерки и схеми да е 1 март.

В същата заповед министърът изключва възможността заявления да подават нови кандидати по мярка 11 „Биологично земеделие“, както и да разширавят ангажиментите си досегашните бенефициенти.

През кампания 2018 няма да не се приемат заявления за подпомагане, с които се поема нов ангажимент по мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР 2014-2020 г. Няма да се разширяват и поети ангажименти по реда на чл. 20, ал. 6 от Наредба № 7 от 2015 г. за прилагане на мярка 10 „Агроекология и климат“. Изключение де допуска за дейности по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“.

По направлението за отглеждане на застрашени от изчезване породи кандидатите трябва да заявят съгласие с условието, че ще получат финансовата помощ само в случай, че по данни на Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция е наличен финансов ресурс за многогодишните ангажименти за новите заявления за подпомагане.

Leave a Comment