Фолклор от 10 държави на Античния театър от днес до 3 август

международен фолклорен фестивал, ПловдивВ понеделник започва 24-ия Международен фолклорен фестивал – Пловдив 2018. Проявата се организира по традиция от Община Пловдив като част от Календара на културните събития на града и през годините се е превърнала дългоочакван празник за жителите и гостите на Пловдив и региона в горещите летни дни.

В изданието през 2018 година, от 30 юли до 3 август в Пловдив участват представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Церемонията по откриването на ХXIV Международен фолклорен фестивал е на 30 юли, понеделник, от 20 часа на Античния театър. На сцената на Античния театър в последната вечер – 3 август, от 20 часа, ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието. 

 

Leave a Comment