Арнолд Шварценегер превзе 72-та си годишнина

Арнолд Шварценегер на 67 г.Днес идолът на милиони почитатели на киното и бодибилдинга от 70-90-те години на миналия век  – Арнолд Шварценегер, става на 72 години. И на тази възраст той е изключително активен – започва свое предаване „Правилата на успеха“ в мултимедийната платформа Snapchat, снима видео, в което рекламира електрическите автомобили в подкрепа на климата и природата, а тази пролет бе щастлив да присъства на дипломирането на най-малкия си син Джоузеф Баена. Впрочем именно Джоузеф стана причина за раздялата му с Мария Шрайвър, с която имат четири деца в 25-годишния си брак.

Бати Арни, както често го наричат, е истински пример на човек, който е сбъднал мечтите си сам, без наследство и влиятелни родители.

Шварценегер като Конан

Шварценегер като Конан

През 1947 г. той се ражда в малко австрийско градче в семейството на полицай, привърженик на нацистите. Когато е на 21 г. заминава за САЩ, където работи като строител, но ежедневно продължава да оформя тялото си във фитнеса, вярвайки, че ако Холивуд му даде шанс, то ще е благодарение на физиката му. И се оказва прав. На 23 г. получава първите малки роли, а после играе Херкулес. Едва през 1982 г. с главната си роля в „Конан Варварина“ Шварценегер истински превзе киното. Австриецът стана истински незабравим с участието си в поредицата „Терминатор“. След това показа, че може да е и чаровен в „Истински лъжи“, „Ченге в детската градина“ и други.

Славата му помогна да стане губернатор на Калифорния в два поредни мандата.

Leave a Comment