Евродепутатите не са доволни от Януш Войчеховски, пращат го на поправителен

Януш ВойчеховскиЕвродепутатите от земеделската комисия върнаха на поправителен кандидата за земеделски комисар Януш Войчеховски. Полякът ще трябва да отговори писмено на някои въпроси и да се яви втори път на препитване в Европейския парламент на 14 октомври. Войчеховски е първият върнат кандидат от комисията на Урсула ван дер Лайен.

 

Вчера следобед, когато Войчеховски се яви на интервю за работа пред евродепутатите, не успя да отговори на множество въпроси, опитвайки се да се измъкне с фрази като „готов съм за дискусия“, „допълнително ще го обсъдим“ и подобни. Това не се хареса на земеделската комисия. Депутатите прецениха, че кандидатът за комисар не е добре подготвен за сложната материя на земеделието и свързаното подпомагане. Така той не издържа първия изпит, но има шанс за по-малко от две седмици да разшири познанията и убежденята си.

Вчера Войчеховски бе сигурен в две неща: че комисията ще подкрепя зелените практики и малките и средни фермери, и че има корекции във варианта за новата ОСП на комисията на Фил Хоган.

Януш Войчеховски е бивш евродепутат и настоящ член на Европейската сметна палата, разследван от ОЛАФ за липса на документи за изплатени транспортни разходи.

Прочети още: Новият комисар по земеделие е бил съдия и одитор. Какво иска от него Урсула фон дер Лайен

Leave a Comment