Расте интересът на чужди компании към бизнес имоти у нас

Нестабилната политическа ситуация в страната не ги отблъсква, твърди директорът на Тишман

Международни компании проявяват нарастващ интерес към наемане на бизнес имотив България. Това заяви

Джулиан Едуардс

Джулиан Едуардс

пред участниците в онлайн форума за недвижими имоти и инвестиции RINFOR управляващият директор на Тишман Интернешънъл Джулиан Едуардс, цитиран от Дарик финанс. „Потенциални наематели от цял свят са привлечени от плоския данък печалба и данъка върху доходите на физическите лица, които са 10%, както и от образованите кадри, които владеят чужди езици“, твърди Едуардс.

Той съобщава, че в компанията му е имало запитвания от глобални финансови институции, кол центрове, фармацевтични и застрахователни компании, както и производители, които се интересуват от възможностите, които предлага България.

Според него политическите рискове и нестабилността на България в момента не се преценявали като пречка от бъдещите наематели. Пазарът на логистични площи в страната расте, а развитието му в следващите 5 години ще бъде в положителна посока“, предвижда директорът на Тишман.

Джулиан Едуардс ентусиазирано заявява, че въпреки факта, че свободните офис площи от най-ниско енергийният клас А са много малко у нас, инвеститорите предпочитат България пред Сърбия и Хърватия. Румъния е основна конкуренция в привличането на чужди компании, като тенденцията е за увеличаване на заетостта на офис площите в следващите 12 – 18 месеца.

 

Leave a Comment