Д. Греков: В министерството има цели звена, които не знаят какво вършат

670 граждански договора подписал Мирослав Найденов за дейности, които трябва да извършва министерството
27 милиона лева за медии и реклами, и 5 милиона за командировки отишли през предишния мандат
Димитър Греков

Димитър Греков е възмутен от данните на ревизията

„Наследихме 670 граждански договора за над 3 милиона лева с хора, които далеч не са експерти по земеделие. Хора, които нямат нито ценза, нито експертизата да работят в МЗХ”, разкри в предаването „Челюсти“ по ТВ7 министърът на земеделието и храните Димитър Греков. В студиото той за пръв път изнесе данни от направената ревизия на предишното управление на Мирослав Найденов. „Заварих редица дейности, свойствени за администрацията на МЗХ, които са възложени на външни изпълнители, фирми, които получават пари за работа, която трябва да извършваме сами. Заварих една огромна, раздута структура, в която има цели звена, които не е ясно, какво точно вършат. На всичко това трябва да се сложи край.”

Министърът продължи с цифрите, изскочили след направената ревизия: 27 милиона лева са похарчени за медии и реклама, а 5 милиона за командировки. 

„Първите ми срещи бяха с браншовите организации, с научните работници, с експертния потенциал на нацията ни, с хората обработващи земята. Те трябва да почувстват, че МЗХ е на тяхна страна”, каза още той.

Проф. Греков бе категоричен, че до момента нито една политическа сила не се е опитала да се меси в работата му. „Няма да разубедим хората, вярващи в подобни неща, но трябва ясно да бъде казано, че министерството е отворена, а не затворена система, която търси добрите предложения и експертиза. Точно към това ще се стремя и аз – да отстоявам най-добрите идеи”, обясни проф. Греков. 

Попитан за протестите в страната той заяви, че всеки един от министрите е бил наясно със ситуацията и натиска, на който ще бъде подложен. „Въпреки това приехме с идеята да работим от първата секунда на назначенията си. Работим с мисъл за България”, категоричен е министър Греков.

 

 

 

Leave a Comment