800 хил. лв. са дарени за средства срещу коронавируса

маска, коронавирус, заразаДо момента българският бизнес е направил дарения чрез закупуване на средства за борба с коронавируса – екипи, маски, тестове, лекарства и други на обща стойност 800 хил. лв., съобщи тази сутрин ръководителят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски. Последният дарител, чието име той посочи, е Делян Пеевски.

Българите по света продължават да се завръщат в родината си, каза още генералът. Само за последното денонощие в страната са пристигнали на летищата 10 хил. души, а през сухоземните граници 15 хиляди. За седмица общият брой на дошлите у дома е 200 хил.

Ръководителят на щаба информира, че през нощта е установена зараза при още 19 души, с които пълният брой на заразените става 190.

Почти 340 хил. вече са случаите с коронавирус в света. От тях 14 700 са починали, 99 014 са оздравели. Съотношението между оздравелите и застигнатите от смъртта е 87 към 13%. Единствените държави, в които болестта със сигурност е преминала пика си и които вече отчитат малък брой новозаразени са Китай и Южна Корея.

 

 

Leave a Comment