От утре фермери и работници трябва да разполагат с декларация с печат и подпис

резитба на орехов разсадОт утре, 24 март, придвижването на фермери, служители и работници от едно населено място към друго ще е възможно с представяне на декларация при контролно-пропусквателните пунктове. В сайта на МВР бе публикуван образец на декларацията – виж ТУК, който може да се свали и разпечата. В типовия документ деклараторът трябва да посочи къде е работното му място тогава, когато то не е в селището, където е постоянният му адрес.

Документът трябва да бъде заверен с печат и подпис на работодателя.

Днес в 17 часа изтича гратисния период на предвижване без декларации.

При КПП-та ще има разпечатани декларации, за да може в случаите, когато някой пътува към друго населено място по извънслужебна причина, да може да попълни изискваните данни и обяснения за придвижването.

ДЕКЛАРАЦИЯ

Аз, долуподписаният/та ……………………………………………………………………………………………………,

                                                                                                             (собствено, бащино и фамилно име)

ЕГН………………………………, л.к. № ……………………………………………, издадена от ………………………, на ..…………….…..год., с постоянен адрес гр./с.…………………………………..област …………………………………….…., бул./ул. ………………………………………….№……, ж.к. …………………………………, бл……., вх….., ет…..,ап. …… и настоящ адрес гр./с.………………………………………………………………, област ………………………………………..,  бул./ул. ………………………………………….№……, ж.к. …………………………………, бл….., вх….., ет…..,ап. ……

ДЕКЛАРИРАМ: 

  1. Живея на следния адрес гр./с.………………………………………………област ………………………………..……, 

бул./ул. ……………………………..………………..№……, ж.к. …………………………………, бл..….., вх….., ет…..,ап. …… 

(Изписва се адреса, на който деклараторът пребивава, в случаите когато живее на адрес, различен от постоянния или настоящия му адрес. В случаите, когато живее на постоянния или настоящия си адрес, посочва на кой от тях.)

  1. Местоработата ми се намира на адрес гр./с.…………………………..…… област……………………..……………………….…., бул./ул. ………………………………………….……….…..….№………
  2. Работя в/за ………………………..……………………….…………………………………………………………………….,

                                                    (наименование на юридическото или физическото лице, за което деклараторът работи)  

ЗАВЕРКА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ по т. 3 и т. 4: ……………………………………………………………………………………..

(подпис на лицето с представителна власт, длъжност, собствено, бащино и фамилно име  печат на юридическото лице, ако работодателят не е физическо лице)

ДАТА НА ЗАВЕРКАТА:…………………………………………. 

  1. ……………………………………………………………………………………………………………………………………….

                              (тук деклараторът собственоръчно изписва, че не работи, в случай, че не упражнява трудова дейност)

  1. Други обстоятелства, налагащи неотложно придвижването ми извън населеното място, в което се намира адресът, на който живея или работя са: .…………………………………………………………………………………………………………………………………………

(посочва в какво точно се изразява неотложността за пътуването – здравословно състояние на пътуващия или негови близки, завръщане на  настоящия или постоянен адрес или други причини)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….…………

  1. Известно ми е, че наказателната отговорност по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

  Дата на деклариране:…………………………….          ДЕКЛАРАТОР:

(……………………………………………………………………….)

                           подпис на декларатора

               собствено, бащино и фамилно име

Leave a Comment