100% скочиха доматите на борсата край Първенец

домати на борсата100% се увеличиха цените на доматите на борсата край с. Първенец само за два дни. Това показва бюлетинът на тържище „Родопи-95“ от днес. Във вторник червеният зеленчук се е продавал между 20 и 60 стотинки за килограм, а днес е между 30 и 1.30 лева. Увеличението е от 50 до 115%.

Вчера още в 6 часа сутринта първата мобилна група с инспектори от Икономическа полиция, НАП, БАБХ и Агенция „Митници“ посети двете тържища – „Родопи-95“ и „Агроасу“. „Хвърковатата чета“ е проверявала основно документите за произход на стоката.

Днес производители на плодове и зеленчуци от видинско обявиха, че  са готови да блокират новия Дунав мост 2. Причината е, че след отварянето на пътната връзка е започнал внос на румънски продукти, което е предизвикало поевтиняване на местните.

От Ново село, където във вторник производители на домати изсипаха на моста на Стара река в селото над 10 тона червена продукция, също предупредиха, че ако до понеделник няма видими резултати от мобилните проверяващи групи, във вторник ще има нов бунт – този път в село Исперихово.

Зам.-министър Явор Гечев ще има в понеделник вечерта среща със зеленчукопроизводителите в Ново село заради проблема с ниските цени.

Leave a Comment