Компания за вертикални оранжерии в САЩ получи от борсата $ 300 млн.

вертикална оранжерияBowery Farming, високотехнологична компания за вертикално земеделие в оранжерии, е събрала 300 милиона долара финансиране на борсата, съобщи днес корпорацията за финансови услуги Fidelity, цитирана от Ню Йорк Таймс.

Основателят на Bowery Farming Ървинг Фейн, който е и главен изпълнителен директор на фирмата, започва кариерата си в инвестиционното банкиране, ръководи дигиталния маркетинг в iHeartMedia и основава CrowdTwist, компания за софтуер за анализ на марки.

Той стартира „интелигентната“ фермерска компания, която използва технология за контрол и наблюдение на растежа, през 2014 г. Фермите на компанията са построени в близост до градове и наемат работници без опит в селското стопанство, за да работят във високотехнологичните оранжерии.

„Когато погледнете изменението на климата, нарастването на населението и урбанизацията, става ясно, че нашата земеделска система трябва да се промени“, каза Фейн пред DealBook. Малките вертикални ферми в градските райони не могат да хранят всички, но те са „по-прости, по-безопасни, по-надеждни и по-устойчиви“, каза той.

Последният кръг на финансиране на Bowery може да се похвали с известни инвеститори като актрисата Натали Портман, готвачът Хосе Андрес и певецът и актьор Джъстин Тимбърлейк.  Зеленчуци и билки, произведени във вертикалните оранжерии, се продават в повече от 850 магазина. Фирмата е регистрирала ръст на продажбите на някои продукти от 750% от началото на 2020 година.

Прочети още: Рискови инвеститори строят вертикални оранжерии за листни зеленчуци с размера на 50 игрища

Leave a Comment