Проф. Христо Даскалов оглави БАБХ със заповед на премиера

проф. Христо ДаскаловПроф. д-р Христо Даскалов оглави Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) със заповед на премиера Кирил Петков, подписана в последния ден на годината. Проф. Даскалов заема поста изпълнителен директор на агенцията, управлявана досега от Христо Вълчанов.

Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите.

Проф. Даскалов има множество специализации в чужбина, бил е ръководител на редица научни проекти. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ.

Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 – април 2017 г.

Преподавал е на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

По време на дискусията по тема Земеделие между коалиционните партньори, премиерът Петков ясно изрази огромното си уважение към проф. Даскалов, когото познава от времето, когато е упражнявал собствен бизнес.

 

Leave a Comment