Нова дирекция в МЗХ в контакт със 76 земеделски гимназии

Нова дирекция „Образование и наука“ в Министерството на земеделието и храните ще поддържа тесен контакт със 76-те министър Грековпрофесионални земеделски гимназии в България. Това стана ясно при откриването на учебната година в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански, където с приветствие към учениците се обърна аграрният министър проф. Димитър Греков. Той посочи, че оттук нататък образованието ще е обект на особено внимание от страна на ведомството.

Министърът похвали високото образователно равнище на гимназията и каза на учениците, че селското стопанство има нужда от квалифицирани специалисти като тях, за да бъде конкурентноспособно. Първо е ученето, после е практиката, а за да натрупат опит, възпитаниците на професионалните земеделски училища трябва да да са във връзка с бизнеса

По време на официалната церемония, министърът връчи символично ключа на знанието на отличничката, приета с най-висок бал в гимназията.

Земеделската професионлана гимназия „Климент Тимирязев” в град Сандански е най-голямата гимназия в системата на МЗХ. В нея се обучават 630 ученика в различни  специалности  като „ Агроекология”  „Икономика”, „Туризъм” и други.  На събитието официални гости бяха областният управител на  област Благоевград Муса Палев и кметът на град Сандански Андон Тотев.

Leave a Comment