Георги Търновалийски – втори в НАП

Бившият кандидат за кмет на Пловдив от БСП, а също така и бивш директор на НАП – Пловдив, Георги Търновалийски е назначен за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция по приходите. Той поема новосъздадения ресор  „Събиране“, което ще обединява дирекциите „Събиране“, „Интрастат“, „Централното звено за връзка“ и „Държавни вземания“.

Георги ТърновалийсГеорги Търновалийскики бе директор на пловдивската агенция до 7 август 2009 г., когато финансовият министър тогава -Симеон Дянков, лично го освободи заедно с териториалния директор Николай Брънчев.

Известно е, че Търновалийски е близък до Георги Гергов – лидер на БСП в Пловдив и собственик на Международния панаир. Съпругата на Търновалийски е директор на Нова българска телевизия, която пък е собственост на панаира. Преди това Търновалийска бе в управлението на пловдивското изложение.

Новият заместник-директор на НАП обяви още в началото на лятото, че няма амбиции да оглави отново пловдивската НАП, тъй като би желал да работи в централата на приходната агенция. Четири месеца по-късно това се случи.

В съобщението на пресцентъра на НАП се посочва, че Търновалийски е заемал длъжностите от инспектор по приходите до директор на дирекция „Обжалване и управление на изпълнението“ в годините от 2006-та до август 2009 г.

От началото на октомври приходното ведомство има и нов главен секретар. Това е Гавраил Забуртов, който бе на същата длъжност в НАП през 2003-2012 г., се казва в прессъобщението.

Leave a Comment