Силен ски сезон очакват туроператорите

Туроператорите очакват силен ски сезон в България тази година. Това съобщи в Пловдив Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, предаде Агенция „Фокус”. До края на седмицата в Града под тепетата продължава Международният форум на туроператорите.

Силен ски сезон очакват туроператорите

Силен ски сезон очакват туроператорите

По думите на Байков договарянето за ски сезона е приключило, а записванията текат активно на всички основни пазари. Най-голям ръст на туристи има от източните пазари – Русия и Украйна, но нараства интересът и от балканските пазари. Най-активно е представянето на България в Сърбия и в Македония. Очакват се и туристи от Германия, Холандия, Великобритания и Скандинавия.

Българският туризъм разчита и на Турция, пазар, който генерира значителен брой туристи по време на зимния сезон, макар и не пряко свързани със ски туризма.
Цените у нас са значително по-ниски и качеството на услугите е на достатъчно високо европейско ниво. В този смисъл нашите курорти отговарят на едно средно европейско качество. Според Байков Банско се утвърждава, като един от най-добрите ски курорти в Европа.

Leave a Comment