Днес сняг, в неделя слънце в Пловдив

 Три области с оранжев код, планините чудесни за ски
снежни покриви

Снегът покри Пловдив, но ще е за кратко

Оранжев код е обявен за Смолян, Кърджали и Хасково. Там се сипе обилен сняг, обявиха от Националният институт по метеорология и хидрология към  БАН. „Бъдете много внимателни, снеговалежите са интензивни, възможни са щети и жертви“, предупреждават метеоролозите. Те съветват да се пътува само при неотложни случаи.

Жълт код за потенциална опасност е обявен в други девет области – Варна, Бургас, Добрич, Ямбол, Сливен, Силистра, Разград, Шумен и Търговище.

В Пловдив също е снежно, а метеоролозите съобщават 19 мм количество на валежите. През деня термометрите ще отчетат до плюс 5 градуса максимална температура, през нощта живакът ще падне до минус 4. Утре валежите почти ще спрат, но и ще стане малко по-студено. Отрицателните температури ще паднат до7 градуса, максималните няма да са повече от минус 1. В неделя се очертава студено, слънчево и безснежно време. Градусите ще са от минус 9 до 0.

В планините има чудесни възможности за ски спортове. Снежната покривка в Пампорово е 180 мм, в Чепеларе 70, в Банско 180, в Боровец 140, а на Витоша 95.
е

 

Leave a Comment