Отец Боян Саръев: В Родопите минаретата станаха повече от дърветата

Не можеш да направиш и крачка, ако не си член на ДПС! Бог ми е свидетел, че е така!

отец Боян Саръев„В Родопите минаретата станаха повече от дърветата, образно казано. За 500 години не се построиха толкова джамии колкото за последните 20. Говоря за дълбока антибългарска политика“, гневно заяви по Нова телевизия тази вечер отец Боян Саръев. 

В Турция например има правило, че на 30 000 души се полага една джамия. В Родопите за трима се изгражда нова, продължи той. Бурното строителство на мюсюлмански храмове отецът оприличи с поведението на мъжко куче, което опикава територията, за да каже „Това е мое!“

При 600-700 хиляди мюсюлмани в България, действащите мюсюлмански духовни училища у нас са 6-7. Те се финансират от Министерството на образованието. При 6 милиона българи християни имаме само две семинарии, продължи с примерите отец Саръев.

ДПС владее Родопите. „Те са заложени, продадени на ДПС от нечисти политически сили. Родопите са във вълчи капан“, продължи свещеникът. „Не можеш да направиш и крачка, ако не си член на ДПС! Бог ми е свидетел, че е така! Икономиката е изцяло в ръцете на ДПС. Религията е монополизирана, културата целенасочено се руши!“

За българите мохамедани в Родопите отец Саръев смята, че са много объркани. Седем-осем пъти досега те са били ту побългарявани, ту потурчвани.

Според свещеника няма партия, която да защитава българските интереси в Родопите. „Сегашната държава … Не можем да говорим за държава. Всичко е прогнило – от пъдаря до най-горе.“ Към днешна дата, според отец Саръев, най-голямата далавера са евроизборите. Точно затова лидерите на партиите са оглавили листите. Защото ако станат евродепутати, няма нужда от фирма, от бизнес.

„Обикновеният българин е в състояние на безразличие и отчаяние“, каза Саръев, отбелязвайки, че това е много по-страшно от емоциите на гнева и страха.

 

Leave a Comment