Хакнаха сайта на Българската православна църква

Сайтът на Българската православна църква (БПЦ) беше хакнат. На страницата се показва турското знаме и текст: „Официалният сайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над „Джумая джамия“ в град Пловдив.

Хакнаха сайта на Българската православна църква

Хакнаха сайта на Българската православна църква

Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България.

Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват.

Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове.

Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила.

Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че удара представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателства над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство“.

На 14 февруари в Пловдив протестиращи извършиха погроми в града. Пострадаха шестима души, търговски обекти и „Джумая джамия“. Над 120 души бяха задържани. Осем от протестиращите бяха осъдени за хулиганство. Протестът беше организиран, след като Община Карлово бе осъдена да предаде владението на сграда, някогашна джамия, на Мюсюлманското изповедание у нас.

Leave a Comment