Торнадо из Петричко оголи до камък земята, вдигна кон

торнадоТорнадо обиколи няколко села в община Петрич в понеделник. Местните хора говорят за него като за нещо живо, унищожително и невидимо, а попът в село Яково е сигурен, че „то“ е било изпратено от Бог като наказание. Торнадото е вдигнало кон, отнесло е път, който свързва Яково с другите села, разказва репортаж на Нова телевизия.

Конят на Благой Донев нямал късмет, защото се намирал на пътя на торнадото. Стопанинът и животното били на нивата, когато завалял дъжд. Благой се качил на верандата на колибата и наблюдавал какво се случва. Торнадото се появило насред дъжда. Било широко около 50 метра, а нагоре се стеснявало. Конят бил подхванат от вихъра, преметнал се и изчезнал заедно с ралото.

Хората разказват, че вихърът вдигал храсти, дървета и камъни, и ги въртял във въздуха като в пералня. Обработваемата земя била издърпана нагоре и след като чудото отминало, хората видели, че е оголена до камък.

Торнадото е пресекло и пътя, който свързва Яково с други села. След него вече нямало откъде да се минава – отдолу бликнала вода.

Кметът Велин Иванов призова държавата да помогне за ремонта на пътя.

Leave a Comment