Гери – факелът на протеста, от седмица в неизвестност

Пловдивските демонстранти зададоха тази вечер темата: „Колко получават депутатите?“
Васил Кльонков

Васил Кльонков ще регистрира партия, за да влезе в Парламента

Гергана Георгиева, 29-годишното момиче, което беше в челото на всеки протест и носеше запален факел, е в неизвестност от седмица. Това съобщиха притеснени тази вечер обичайните демонстранти пред ЕВН. „Тя ни беше казала, че всеки ден ще идва и че ще остане докрай, но я няма. Няма го момичето, няма я и майка й“, загрижен обясни Иван Бояджиев – дядя Ваня. Павел Иванов от „Че Гевара“ също призна, че групата е озадачена от липсата на девойката. „Тя ни беше казала, че е безработна и че дължи на ЕВН над 1000 лева. И че ще протестира всеки ден“, поясни той. Един от участниците се сети, че Гери живеела някъде към стадион „Пловдив„, но къде точно, не стана ясно. Никой от протестиращите не разполагал с телефона на момичето с факела.

Тази вечер демонстрантите наброяваха не повече от 25-30 човека. Ако нямаха мегафон, щяха да приличат на група, излязла да се разходи в топлата мартенска вечер из парка. Първоначално ораторите говориха срещу енергийния монопол с настояването да се отнемат лицензите. После обаче темата се насочи към доходите на депутатите. Някой пресметна набързо, че те взимат месечно по 200 000 лева, но на друг сумата му се видя несправедливо ниска.

Сред ораторите освен дядя Ваня, бе и Васил Кльонков, който отново посочи за незапозналите се с биографията му репортери, че е потомък на Васил Левски по майчина линия и на Лазо Войвода – по бащина. Кльонков разясни, че гражданското движение което представлява – „Гласът на народа“, неизбежно ще се регистрира като партия, защото няма друг законен начин за влизане в Парламента.

 

 

 

Leave a Comment