Агро организация и застраховател подписаха меморандум

Близо 1,8 млн. ще изплати Булстрад за този сезон на земеделски производители

zemi3Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ и Румен Янчев, председател на УС и изпълнителен директор на ЗАД ”Булстрад Виена Иншурънс Груп” подписаха меморандум за съвместно сътрудничество, консултативна и методическа помощ от страна на застрахователната компания, основана на индивидуален подход към членовете на АЗПБ.

Меморандумът предлага индивидуален подход към земеделските производители, членове на асоциацията, нуждаещи се от селскостопански застраховки. Съгласно споразумението Булстрад ще счита всеки фермер, член на Асоциацията на земеделските производители в България за свой партньор, като му предлага разясняване на застрахователните  продукти и  методическа помощ при проблеми. Освен това меморандумът гарантира, че в случаите, когато клиентите на Булстрад, които са членове на АЗПБ, не могат да се разберат с експертите на компанията, техните проблеми ще бъдат разгледани от ръководството на Булстрад. В същото време застрахователната компания ще може да предлага продуктите си на всички мероприятия на АЗПБ.

„Близо 1,8 млн. ще изплати Булстрад за този сезон на земеделски производители в резултат на лошите атмосферни условия“, каза Румен Янчев. „Най-голямата щета, която ще изплатим през този сезон, е от порядъка на 600-700 хил. лв, но имаме и клиенти с по 1-2 дка, които са основно в секторите зеленчукопроизводство и тютюнопроизводство“, уточни Янчев.

 

 

Leave a Comment