Влизането на 6-8 партии означава тежък кабинет и разруха

Кольо Парамов„Влизането на 6-8 партии в парламента след изборите в неделя означава да бъде съставен тежък, неуправляем кабинет. Има шанс да се повтори резултатът от последните избори. Да се направи правителство на БСП, ДПС и всички останали.“ Това каза тази вечер по бТВ финансовият експерт Кольо Парамов. През последните 18 месеца страната се върна с 4 години назад, припомни той.

По отношение на предложената от служебното правителство актуализация на бюджета и натрупването на нов дълг от 4.5 млрд. лв. Парамов заяви, кабинетът е вървял в правилната посока, защото ако не изтеглим посочения кредит, държавата няма да може да работи. В резерва може да има 8.9 млрд. лв., но той не може да пада под 4 милиарда. А останалите 4.9 млрд. вече са разпределени и ще стигнат до края на януари 2015.

По повод кризата с Корпоративна търговска банка, финансистът предпочете да я нарече афера, чиято цел е била да се съсипе мажоритарният собственик Цветан Василев. Във връзка с това той посочи, че в страната има 40-45 човека, които притежават 20 млрд. лв. Те, според него, могат да оказват влияние и да деструктурират държавата. „Последните 18 месеца се занимаваме с проблемни ситуации, подсигурени и платени с държавни средства. Никой в Европа не може да си позволи такава разруха. Ние се занимаваме със себе си и рушим финансовата стабилност на България.“

Кольо Парамов обобщи, че ако съвсем скоро не бъде решен проблемът с КТБ, 90% от българите ще загубят финансите и стабилността си.

Leave a Comment