Десислава Танева: Искам земеделските производители да са удовлетворени

Промени в поземленото законодателство, успешно стартиране на ПРСР и единен регистър ще са приоритетите на новия аграрен министър

„Един основните ни приоритети ще е бърза актуализация на бюджета, за да дадем шанс на българските животновъди.” Това заяви при встъпването си в длъжност министър на земеделието и храните Десислава Танева, която ще ръководи от днес едно от най-тежките и отговорни ведомства в държавата. Тя бе посрещната от досегашния министър Васил Грудев.

министър Десислава Танева и министър Васил Грудев

Според нея животновъдството у нас в момента е в колапс и то само девет месеца след приемане на бюджета. Танева изрази разочарованието си, че кабинетът Орешарски не е приел доводите на ГЕРБ за необходимостта от по-голяма финансова подкрепа за бранша. В предишното Народно събрание тя бе член на аграрната комисия, а при правителството на ГЕРБ 2009-2013 г. Танева бе шеф на същата комисия.

В дългосрочен план Десислава Танева изрази намерения за промени в поземленото законодателство. Успешното стартиране на ПРСР 20014/2020 и единния земеделски регистър тя постави като основни приоритети в своята работа. Танева изрази надеждата си, че в министерството ще продължи да се работи за балансирано и  устойчиво на пазарната конюнктура земеделие.

За мен е важно екипът, с който работя, да служи на обществото. Също така искам земеделските производители да бъдат удовлетворени от администрирането на техните дейности“, посочи новият министър.

От своя страна служебният министър Васил Грудев изрази убедеността си, че ведомството, което ръководи остава в добри ръце, и че ще продължи работата за реализиране на новата обща селскостопанска политика.

 

Leave a Comment