Протестите в страната – по-слаби, но по-театрални

Иван Бояджиев запали в Пловдив ритуално снимката си, за да покаже правилния метод за самозапалване
митинги

Протестите стават по-рехави, емоциите се ориентират към предизборна организация

Протестите в страната отслабват, обобщават агенциите. В София са се включили „десетки хора“ в две групи – на „Радикално крило на протестното движение“ и на ВМРО.

„ Движението за граждански контрол“ на Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев вече е събрало 1 500 подписа, за да регистрира за участие в изборите партията „Демократична гражданска инициатива“, съобщи БНР. Дарители са внесли до момента 2 000 лева. Подписи и пари се събират пред Народния театър „Иван Вазов“ и на входовете на метрото в София. Дудев, Петров и Славчев потвърдиха, че няма да стават депутати

Другото движение – „Българска пролет“, предлага да се възстановят част от българските предприятия, за да се постигне икономически растеж от 1 или 2% в следващите 2 години. Оттам смятат още, че цените за предизборната кампания в националните медии са високи и това изключва участието на протестиращите в изборите.

В Пловдив медиите изброяват трийсетина рокери и стотина протестиращи. Рокерите са поискали оставката на областния управител Здравко Димитров – Зико, който доскоро приемаха в редиците си. Рокерите смятат, че не е честно Димитров да продължава да е представител на държавата в региона и в същото време да ръководи предизборното състезание на ГЕРБ. Част от протестиращите пък са поискали отново оставката на кмета Иван Тотев, който увеличи местните данъци и такси от тази година. Иван Бояджиев – постоянното лице на демонстрациите пък запали ритуално собствената си снимка и маската си с паунови пера, за да покаже, че самозапалванията трябва да спрат.

С три палатки повече нарасна палатковия лагер във Варна. В една от тях е обявилият гладна стачка Младен Живков. Стотина души отново поискаха оставката на Общинския съвет на общината. В морския град започна и подписка за формиране на движението „Демократична Гражданска Инициатива“.

Протестиращите в Добрич издигнаха плакат „Уморихте ли се да протестирате? Защото те няма да се уморят да ви крадат!“  Там също тръгва подписка за създаване на „Демократична Гражданска Инициатива“.

 

Leave a Comment