Полски търговец ще търси сред нашите винари партньор

дегустиране на Винария 2014Полска търговска фирма ще търси сред нашите винари партньор, който да произвежда за нея собствени марки вина. Това ще се случи на международната изложба за лозарство и винарство  „Винария 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в пловдивския панаир.

Компанията Ice-Full вече е заявили официално посещението си на изложението, съобщиха от Международния панаир. Нейното намерение е да намери у нас винарни, готови да разработят продукти, съобразени с изискванията на потребителите в Полша. По данни от последния Аграрен доклад на земеделското министерство, в рамките на Европейския съюз Полша е вносител №1 на български вина. Ice-Full е дистрибутор и вносител на алкохолни напитки с 25-годишен опит и над 4000 клиенти. Тя иска да обогати асортимента си  със собствена линия вина от различни видове, затова се насочва и към наши производители, представящи своите продукти на „Винария 2015“.

Интерес към изложбата проявява и белгийска компания, специализирала се във внос на вина от България и Испания. Тя също ще търси контрагенти сред българските изби.

От своя страна Националната лозаро-винарска камара, която е съорганизатор на „Винария“, също е поканила търговци от ключови за България пазари. Предвидени са и ексклузивни презентации пред представители на посолства и търговски фирми, както  и пред главни редактори на национални медии.

Колекциите на около 40 известни български и чуждестранни изби, участващи във „Винария 2015“, ще бъдат показани в Града на виното, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).  Там ще се провеждат майсторски класове, премиери, гурме демонстрации, ще има винен бутик и много атракции за посетителите.

 

Leave a Comment