Плевнелиев иска реформи и промени в ДАНС

Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев обяви в Перущица, че иска от правителството не само стабилност, но и реформи. Той каза още, че според него промените в ДАНС са задължителни, предаде БТА. Президентът бе в Перущица по повод празника Трифон Зарезан.

„Като се започне с аферата „Костинброд“, като се мине през 2012-2013 година, когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава и се стигне до разработката „Червеи“, имаме достатъчно доказателства да дадем тази категорична оценка“, мотивира искането за смяната на ръководството на националната агенция президентът.

„Като държавен глава насочвам към проблема, защото вярвам, че за да решим проблемите в тази държава не трябва да ги крием, трябва да се фокусираме, да ги посочим и за всички скандали през последните години много моля да не се замитат под масата – искам да се дебатира по тази тема, искам всички компетентни органи да застанат на страната на фактите, за да можем да излекуваме болния с правилната диагноза“, добави държавният глава.

Плевнелиев апелира институциите „да стигнат докрай“ в изясняването на разработката „Червеи“.

На въпрос ще бъде ли свикан Консултативният съвет по сигурност президентът каза, че се подготвя, и темата, която е зададена, е важна за държавната сигурност, а именно – състоянието на Българската армия и начините да отговорим на предизвикателствата, които са около нас. Това по думите му може да стане чрез подобряване на проектите за ефективност в Българската армия.

Leave a Comment