Протест срещу фермата за норки! Инвеститорът: Не ни притеснява

протест ферма норкиПротест срещу фермата за норки в с. Маджерито до Стара Загора събра хора с различни интереси днес в София. Отстрани на групата защитници на дребните бозайници с ценна кожа бяха представители и на инвеститора „Фармпро“ЕООД, показа бТВ.

16 800 души се подписаха в петиция против отглеждането на норките в клетки, приспиването им газова камера и одирането на кожите им, каквато е крайната цел на този бизнес. „Това не е хуманно отглеждане – в клетки. Не е нормален бизнес, който е свързан със смърт“, обясниха пред камерата граждани, след като изгледаха репортажа от фермата. Те смятат, че е ужасяващо да се отглеждат животни с цел одиране, за да се задоволи суетата да се носи облекло от кожи. Едно палто се изработва от 60 убити норки и струва 10 хил. евро, даде пример за безцеремонното отношение на хората към животните момиче сред протестиращите.

Съпровождани от скандирането „Убийци“, представители на инвеститора заявиха, че протестите и подписките не ги притесняват и няма да ги накарат да спрат бизнеса си. Той е законен, посочи един от инвеститорите. Преди това от РИОСВ Стара Загора заявиха, че фермата не вреди на въздуха, земята и водата, и нямат повод да я спират.

Чужденец, поканен от инвеститорите, посочи че в Дания бизнесът с норки се възприема нормално и там се отглеждат 40 млн. животни, а в Полша 11 милиона.

 

 

Leave a Comment