„Време разделно“ е любимият филм от миналото столетие

Време разделно„Време разделно“ е любимият филм на българските зрители от миналото столетие. Това решиха те с гласуването с есемеси снощи. На второ място вотът постави „Козият рог“, а на трето остана „Оркестър без име“.

БНТ1 организира състезанието и излъчи на живо финала на формата, посветен на 100-годишния юбилей на българското кино – „Лачените обувки на българското кино“.

Известни личности подкрепиха всеки един от филмите в Топ 10.

Ирмена Чичикова бе застъпник на „Осъдени души“. Режисьорът на „Дзифт“ Явор Гърдев се изказа вдъхновяващо за „Козият рог“. Явор Бахаров прикани зрителите да гласуват за филма „Всичко е любов“. Актрисата София Кузева, която изигра ролята на Дана във „Вчера“, се завърна от Германия, за да подкрепи филма на Иван Андонов.

За драматичната любов на Иво и Лиза в „Крадецът на праскови“ се застъпи актрисата Боряна Пунчева. Писателят и адвокат Радослав Парушев подкрепи „Господин за един ден“. Илиян Джевелеков, чийто режисьорски дебют „Love.net“ се нарежда сред най-добрите бокс офис постижения в България, разказа, че „Време разделно“ е най-високо оцененият в света български филм..

Мартичка Божилова призова зрителите да гласуват за филма на Рангел Вълчанов „Лачените обувки на незнайния воин“. А вота за „Оркестър без име“ насърчи рок музикантът Васил Гюров. „Опасният чар“ на Тодор Колев бе защитаван от радиоводещия Драгомир Симеонов.

Leave a Comment