4-ма любими български актьори с рожден ден днес

Родените на 18 септември имат значителни шансове да станат звезди на актьорското изкуство. Това се вижда от струпването на известни имена от сцената, родени на днешния ден.

Greta Garbo näraПреди 110 години на този ден се ражда идолът на няколко поколения – шведката Грета Гарбо. Една от най-загадъчните актриси, която се е отказала от кариерата си, когато е била на върха, има излъчването на неземно същество, за което мъжете са били готови на подвизи. Казано на днешен език, Гарбо е била рекламен продукт с висок бюджет, идол на полароида.

Катя Паскалева, Руси Чернев, Павел Попандов и Димитър Рачков също са родени на 18 септември. Всеки от тях има способността да омагьосва публиката. Незабравимата Катя Паскалева, която ни напусна през Катя Паскалева в "Козият рог"2002 г. на 56 години, се споменава най-често с ролята ѝ в „Козият рог“. Филмът запечата красотата и таланта на актрисата в годините, когато тя е била все още студентка.

Един от най-талантливите български актьори – Руси Чанев, днес ще отпразнува 70-ия си рожден ден. За него режисьори като Георги Дюлгеров и Александър Морфов са готови да напишат сценарии. На 21 май тази година Чанев получи наградата „Златен век“ от културния министър Вежди Рашидов.

Димитър РачковРоден с година по-късно, Павел Попандов днес става на 69. Той изгради над 60 роли, някои от които незабравими, така че името му е патентовано в българското кино.

„Господарят“ на ефира Димитър Рачков празнува 43, и кой би повярвал?

Leave a Comment