На „Агра 2016“: Демонстрират метод за възстановяване на почвеното плодородие

Международният панаир в Пловдив ще организира томбола със земеделски инвентар сред посетителите

PochvaPlodorМетод за възстановяване на почвеното плодородие ще демонстрират в дните на международната селскостопанска изложба „Агра 2016“, съобщиха от панаира в Пловдив.

Изобретението е сред световните новости и е дело на учени от Института по почвознание, агротехника и защита на растенията „Н. Пушкаров“. Представлява смес, включваща утайки от пречиствателни станции или от животновъдството, и естествени микроорганизми. Тя възобновява хумусния слой, плодородието и екологичното равновесие.

Сред иновациите от световен мащаб е и уред за улавяне на пчели майки. Той улеснява и ускорява манипулацията, която се извършва при минимален пряк досег с пчелите. Разработката е на Института по животновъдни науки.

Агра 2014Дебют на българския пазар ще направи мобилната хладилна витрина, която е полезна за фермерите, продаващи директно своята продукция. Иновативно устройство позволява ремарке за лек автомобил бързо да се превърне в подвижен павилион. То ще бъде представено от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.

Световна новост за премахване на тежките метали, които влошават качеството на виното, ще представи дистрибуторът на „Мартен Виалат Еноложи”, Франция.

Международен панаир Пловдив отново е осигурил награди за посетителите – прецизна механична сеялка Earth Way, разпръсквач за семена и торове  Earth Way и Tyrolbox за бране на плодове. Гостите  могат да се включат в анкета и да пуснат попълнените карти в урна. Печелившите талони ще бъдат изтеглени на 28 февруари в 13.00 ч пред палата 6.

„Агра 2016“ започва от 24 февруари, идната сряда.

 

 

 

Leave a Comment